Fórum
Měl jsem stejné dilema před dvěmi lety, když se na trh dostaly JBL SRX 712M. Jejich rozměr a váha jsou do dnešních dní stále zajímavé. Občas jsem měl půjčený LA 212 a jejich zvuk mi vyhovoval, ale už nejsem nejmladší a tak pro mě je váha a velikost jedním z hlavních kritérií. Samozřejmě na prvním místě je zvuk. Nakonec jsem pořídil JBL a jsem s nimi spokojenej. Do kejsu dostanu 4 kusy a ve dvou to pohodlně naložíme do auta, zvukově jsou trochu ostřejší na středovýškách, mechanické provedení je OK.Díky své váze a rozmístění uší se snadno s nimi manipuluje na jevišti. Mám možnost si i půjčovat VRX 715 a to je již jiné kafe. Zvukově neutrálnější s dobrou čiteností, skvělá váha. Samozřejmě jsou na trhu lepší, ale za jakou cenu a s jakou váhou. Moje zkušenost je poziotivní a mohu doporučit. Jiný uživatel může mít opačný názor, nebo výtky, ale tak už to chodí. Nelze se u těchto zařízení pouze spoléhat na naměřené akustické hodnoty, je třeba to posuzovat ze širších hledisek. Když budu mít dostatek zbytečných financí, tak si koupim asi něco z top techniky, ale to zatím nehrozí.