Fórum
Snad to zdejší fórum unese.:-)
Tak jsem navštívil jednu z obdob Matějské pouti ,zvanou České hrady. Zvuk zajišťovala tradičně jedna významná česká firma. Na hlavní stage byl použitý zvuk od firmy DB Audio a to line-array sestavený z modulů Q1(6ks/stranu) a 12ks Q-Sub, sestavených v kardioidním režimu. Musím uznat,že to hrálo velmi pěkně, velmi solidní pokrytí i u relativně krátkého banánu.To jak pod podiem,tak i dál ve větší vzdálenosti, v cca 50m ještě velmi solidní zvuk. Jediné co mě zarazilo ,byla obrovská citlivost na proudění vzduchu i při relativně malém větru, v 20m od podia to vypadalo jako když si někdo hraje s tónovou clonou nebo stačilo,když po dešti vysvitlo slunce a bylo to to samé,za bezvětří a stálé teplotě perfektní zvuk. Pult byl D1.
Co se mi ,ale opravdu líbilo byla basová sekce tvořená 4x3ks Q-sub podél podia. Jedna bedna, ta spodní, hrála dozadu.Sice to byla varianta,kterou DB audio označuje jako chybnou,ale basovalo to všude a velmi pěkně.
Na druhé stage bylo 4xKudo a 3xSB218 na stranu , tam basy spíš tloukly a pokrytí nebylo takové. Pult byl GB8
Z Prodance sortimentu ,tam bylo něco od Rane a FOH EQ XTA.
Asi se sluší pochválit i konkurenci když jim to hraje.:-)