Fórum

11.06.2008 22:22
#37812 detail odpovědět

Ano Lajčiku, konečně jsi tam, kde jiní byli před pěti lety a můžeš teď brát vážně, o čem jiní dávno vědí, že je nesmysl. Přesně toto jsou fotografie pana Hrdiny, o kterých jsem tady psal jako o úmyslně zavádějících, ze začátku u nich ale býval trochu jiný komentář. Je to asi jako kdybys otevřel Tapco Juice a důležitě to někam linkoval s poznámkou o ceně. U nás se tomu říká "přijít s křížkem po funuse". Q má v obou případech stejný význam (činitel jakosti), ale funkčně spolu tento údaj v T-S parametrech reproduktoru a v EQ nijak nesouvisí. 4x18" je principielně zhruba 4x víc než 2x18", takže výsledek mače je jasný, pokud nebude velký rozdíl mezi zesilovači nebo v naladění beden, výhybek, EQ... Ne, nebude se ladit, protože mám práce nad hlavu a je to hotové a povedené s 16ohmovými. Už jsem to psal a vysvětloval několikrát, nebudu poskakovat podle toho, co má zrovna kdo doma za reproduktory, ten čas pak chybí jinde. Ber co je. KAŽDÝ si může u nás 16ohmové D220TI OMF koupit. Někomu jsem myslím svoje pracovní měření ND2122 nedávno posílal, snad to najdu.