Fórum

25.11.2004 16:24
#3780 detail odpovědět

Přesně tak - pokud se do basreflexu použijí stejné nebo rovnocenné reproduktory, jaké jsou v originálu a mechanická konstrukce a materiály mu také odpovídají, tak to může fungovat úplně stejně jako originál. Potíže mnohdy budou spíš s kováním, riggingem atd, protože to se nemusí podařit nahradit vůbec. Samostatná kapitola je věšení beden - kdo z kutilů dělá trhací zkoušky na bednách, které jsou uměle vystárnuté, aby se přesvědčil, že se nerozpadnou ve spojích a nepohřbí pod sebou Karla Gotta nebo jinou celebritu ? Já běžně vidím kolem sebe bedny pověšené za řetízek na psa, provlečený maršálským uchem ! Bezpečnostní koeficient je požadován někde kolem 5÷8, takže když má line array povolenou délku 16 beden, tak musí KAŽDÁ bedna být schopná udržet kolem STOVKY zavěšených beden stejného typu pod sebou ... Případy, kdy si někdo někdo z čiré blbosti nakoupí kopie a "kopie" za cenu originálů nejsou až tak vzácné, lidská blbost je nevyčerpatelný přírodní zdroj a kupec se dost často ani nenamáhá zjistit, kdo a za kolik ty originály vlastně prodává, stačí mu ujištění nějakého matláka, že jsou tak drahé, že on na ně nemá. Je to divné, ale je to tak. Zrovna jako není nikomu divné, že se prodávají za nehorázné sumy reproduktory neznámého původu, o kterých nelze najít ani zmínku na celém internetu. Dokonce se po zjištění jejich skutečných parametrů nenaserou na prodejce (který je okradl), ale na mne (protože jsem jim o tom dal důkazy).