Fórum

fagot
09.06.2008 14:03
#37732 detail odpovědět

No jo GX5 - moje nová hračka :-)

Tak předně jsem to trápil v režimu, kdy jeden kanál hrál dva dny v kuse do 4ohmů pódiovou vykrývačku. Blikající clip naznačoval, že jsem nejspíš na nominálním výkonu, což by mohlo dle výrobce být až 800W.
Asi to bude pravda.
Podstatnější ale je, že ve zvuku nebyly žádné náznaky zkreslení, nijak významně se zesilovač nehřál a ani se nevypínal.

Druhý extrém byl v klubu s podpětím (naměřil jsem tuším 207 V), kdy jsem pro změnu využil vestavěný crossover, a na každém kanálu byly opět pověšeny 4 ohmy.

Basový kanál ani kanál pro satelity tentokrát ani neproblikávaly, kapely byly zvučeny včetně kopáku.
Vyjímkou byli pankáči, co neměli ani basovej aparát (!) a tak přez to jela kapela komplet.
Problikávala však žárovka nadedveřma, která je asi na stejné fázi co přívod.

Ani tady žádné problémy nenastaly, kromě toho, že jsem v tom klubu zvyklej hrát basy na 4x MT18SUB/X krmené 4050HD, ale s přívodem ze skříně.

Další pokušení bylo hraní venku, kdy GX5 budila dvě EM151.

Hráli folkaři, klávesy i bigbít.
V případě bigbítu nebyly zvučeny bicí ani basa, neboť basák má docela dobře hrající basovej aparát a bubeník hrát umí dostatečně nahlas, ale hlavně to nechtěli.

Tady se mi zdálo, že to hraje zvukově stejně jako RMX2450, kterou jsem na stejném místě několikrát měl.

Pak ještě hrála stejná konfigurace v klubu, kde dva folkaři zpívali a dvě linky byly pro kytary.
Zvuk 1A.
Jedinej problém byl, že jsem si zapoměl vzít vindšus :-)

Když to shrnu, tak na malé hraní pořídím asi ještě jeden GX5.