Fórum

05.05.2008 22:39
#36760 detail odpovědět

2 mirwer/petrb: já teda nechci prudit, u vaší debaty jsem nebyl, ale 1) úhlování u line array boxů má opravdu podstatný vliv na zvuk a pokud mám "banán" třeba z 9 boxů, už je docela opruz s ním sjíždět a měnit úhlování, když zjistím, že to "od oka" nějak nevyšlo - proto emulační software. I když princip je vždy týž, pokud nemůžeš zadat konkrétní typ beden a riggingu, které používáš, je ti to dost na h... Soft ti ukáže nejen pokrytí a SPL a příslušné úhly mezi boxy, ale také které závěsné body máš použít na rigu, jestli nepřetěžuješ přední nebo zadní motor (v případě dvoubodového věšení)... 2) použití více koaxů v jedné bedně poněkud degraduje jejich hlavní výhodu - vyzařování z jednoho bodu...

2 Petr V.: já to ještě nevím jistě, možná tam za mně zaskočí kolega, mám na ten den totiž tři různé kšefty a nějak se nedokážu naklonovat :-)

2 zdenek: klasika dbx - 160,1066, vyhnul bych se 1046 (u všech kusů, co jsem měl v ruce, blbnou LED metry, což ve mně teda nebudí důvěru) 166 už není co bývala ale pořád použitelná za malý peníz. Velmi dobrý a vybavený je RANE C4, drawmer DL-241 už na tebe asi bude moc peněz. Použít rozhodně do insertu na příslušné kanály, ne do masteru.