Fórum

05.05.2008 12:48
#36739 detail odpovědět

2 zdenek: jestli máš na ty sbory RODE NT5, tak všechno beru zpět, to je rozhodně dobrý a vhodný mikrofon a na dané aplikace nemá smyslu investovat víc. Takže asi bych zkusil to FBX. Kombinovat exterminátor s EQ není úplně vhodné -"přetahujete" se pak mezi sebou, firma sama v manuálu píše, že pakliže je EQ v řetězci zařazen, má se použít pouze pro korekci barvy zvuku, nikoli k odstraňování vazeb. S kompresor opatrně - subjektivně "vytáhne" hlukové pozadí a ze snížením dynamiky trochu klesne i "gain before feedback", tedy maximální zesílení opřed nástupem vazby. Moje zkušenost je taková, že pomůže tomu, aby náhle normálně do mikrofonu mluvící člověk neurazil posluchačům hlavy, ale ty "pípaly" s mikrofonem na břiše to nezachrání. Několik let zvučím pro JESU Vánoční stan v Dejvicích, kde jsou besídky mateřských školek a podobně. Zažil jsem tam už všechno, včetně nejlevnější "samohrajky" snímané z repráčků pomocí wireless SM58 v ruce paní učitelky... takovéhle akce jsou holt někdy utrpení a nezbývá než to ustát s vědomím, že člověk udělal co moh.

2 Viktor: I když Hubert ze mně asi nebude mít radost, zrovna toho LA audio bych se nebál. Ekvalizéry jsou zrovna to, co tahle firma umí nejlíp - kdysi se jmenovaly SCV a objevovaly i v riderech cizích kapel. Pokud je v dobrém stavu, za ty peníze těžko pořídíš něco srovnatelně dobrého. Jenom budeš mít problém, až budeš chtít na ty monitory další stejnej EQ :-) (to teď řeším taky:-D)