Fórum

Česťa
04.05.2008 23:15
#36728 detail odpovědět

ad dětské sbory: Brácha vydržel u kantořiny déle než já a spolu s kolegy a žáky udělali pěvecko-instrumentální těleso o asi třiceti členech. Občas je na Vánoční koncert "zvučím",protože vlastním nějaké to PA a taky z toho mám radost,že i ti ostatní mají radost. :o) Na každou stranu dávám kondíky HAUN pro sborový "řev",to chodí bezproblémově,ale nazvučit "sólisty" je docela oříšek. Problém je podle mě v tom,že kantoři vyberou z hromady dětí ty sice "čistě" zpívající,ale při ozvučování je potřeba tyto sólisty soustředit dopředu a na jedno místo, (taky jsem poprvé koukal,jak mi z různých míst "kuňkaly" sólistky,rozhozené ve sboru do všech světových stran),kam jsem umístil dvě Bety M58 a jakžtakž to ujde. Bohužel milá-stydlivá dítka mají tendenci ubírat na síle hlasu,čím více a lépe jsou slyšet a je to prostě boj. A proto sborový zpěv zní nejlépe,neboť v jednotě je síla a každý huláká,co mu hrdlo stačí. :o) Nevěřím,že že existuje přístroj,který tohle úplně vyřeší,ale něčemu snad pomoci může,praxe je ovšem velmi odlišná a problematická.:o)