Fórum
Provoz do 2ohmů je možný jenom nouzově a se sníženým výkonem, ta řada je koncipovaná pro lidi, co mají dvě nebo čtyři bedny po osmi ohmech, je takových spousta a QSC pro ně dosud mohlo být finančně "za plotem". Nejsou to zesilovače do klasického PA, ovšem QSC je stále QSC, není mu potřeba věřit, stačí vědět. Honil jsem teď asi tři hodiny GX5 do 2x4ohmů, fullrange i s x-overem, mám na to takové nahrávky, kde klip prakticky nezhasíná, přitom je to často ořezané už na CD, Behringery, PSA, Juice a někdy i RMX na to běžně do hodiny reagují aktivací tepelných ochran, tady nic, stále plný výkon, ačkoli už mi blikala i lampička na stole. Na trafu se dá trvale udržet ruka, ventilátor klesá s otáčkami mezi tracky skoro okamžitě. Neošidili na zdroji a chlazení nic, pokud něco MUSÍ fungovat v Mexiku, Brazílii, Kongu a kdekoli jinde na světě, tak to nejspíš nebude mít problémy ani u nás. Můstek asi nedává smysl, výkony do 4 a 8ohmů se moc neliší a 16ohmové bedny jsou spíš výjimka a LA zřejmě tímhle nikdo napájet nebude. Navíc má dost lidí trvale problémy se správným nastavením příslušných přepínačů a zapojením konektorů, nastavením úrovně atd. takže speciálně pro tento trh velmi vítám superjednoduchou zadní stěnu s minimem prostoru k omylům.