Fórum

18.04.2008 19:39
#36342 detail odpovědět

Na tyhle Wackelovy polovodivé kontakty bacha, že to zrovna propouští většinu zvuku neznamená mnoho, umí to i bez úbytku úrovně zkreslovat jako svině a pak je samozřejmě úplně jedno, jestli má celý mix 0,01% anebo 0,001%, případně 1% případně víc božské korekce a průzvučné OZ než druhý, protože takto jednou způsobené zkreslení (které mívá charakter přechodového) je v signálu už navěky, žádná zpětná vazba ho nezmírní, žádný efekt neodstraní. Měl jsem s tím problém při měření linkových traf, kdy občasné špatné výsledky byly způsobené jen spojem měřicích šňůr s vývody trafa (krokodýlky/holý drát). Pokud jsem chtěl mít jistotu, musel jsem v několika případech letovat. Možná by se majitelé některých aparátů hodně divili, kdyby si proměřili skutečné zkreslení, jaké jejich sestava přístrojů a kabelů produkuje mezi mikrofonním a reproduktorovým konektorem... K těm pověstným korekcím, co "opravdu zabírají", "jdou za rukou" atd. se dá říct akorát tolik, že pokud je maximální zdvih stejný a šířka pásma podobná, tak je to asi taková blbost, jako řízení v autě, které je hodně citlivé kolem nulové polohy a málo v extrémech. Správný průběh KAŽDÉHO ovládacího prvku je opačný, kolem nuly citlivost malá (aby byly možné přesné drobné korekce) a na obě strany stoupající (někdy nesymetricky, viz korekce s funkcí KILL). Ještě nikomu ruka neupadla proto, že musel místo na "3" otočit na "5".