Fórum

10.11.2004 20:45
#3621 detail odpovědět

to Martin: Ahoj. Koberec používám s obchodním názvem Rambo, barva číslo 15.Docela dobře se sním dělá, dá se dobře spojovat.Lepím ho Alkaprénem 50.Velká výhoda je v tom,že když bedna zmokne nebo spadne do bahna,stačí to nechat uschnout a vyčistit rejžákem i mechanická odolnost je solidní.Cena je asi 480kč za 1bm,dělá se jen va 4 metrovém formátu.Používám smrkovou překližku 20mm,protože jsem ji koupil kdysi velice levně. A teď k těm repro, v uvahu by přicházela spíš ta PD188 než L18P300.Zkoušel jsem v tom LF18X400,při měření je vidět,že to RCF hraje níž,ale oproti PD1850 je citlivost v oblasti 50 - 65Hz až o 3dB horší.S PD se frekvenční char. blíží spíš bandpasu , s malým poklesem v oblasti 80 - 85Hz.Asi to není ideální bedna,ale na bigbít hraje velice dobře.Přednes nástrojů jako šlapák ,baskytara je dobře čitelný,razantní a vzhledem ke koncepci bedny i dostatečně hutný. Co se týká tlumení,tlumil jsem pouze zadní stěnu (tu s víkem) s vnitřní(viz foto).Dál jsem musel zvýšit počet šroubů držící víko z 12 na 36. Dělal jsem zase měření a citlivost mi pořád vycházi min tolik co uvádím na webu.Chtělo by to,ale ještě nezávislé a kvalifikovanější měření třeba u Prodanců.Co se týká lacinějších modelů repro,já jsem tuhle bednu dělal s tím,že použiju jen PD1850.Další reproduktor podobných vlastností není a cokoliv jiného bude v této bedně vždycky horší.Navíc cena PD1850 se velmi přiblížila ceně ostatních kvalitních 18".Při stavbě beden postupuju tak,že první hledisko je kde a jaký žánr budu převážně zvučit,podle toho si vyberu koncepci ozvučnice a nejvhodnější repro (když nevím který zeptám se Huberta:-).Nakonec spočítám na kolik to vyjde a začnu šetřit. :-)