Fórum
To Hubert:
Vracím se jestě k těm basům. Pokud porovnáváme nějaké boxy volme stejnou kategorii. Ty BH622 (vyrábí se ještě? u EAW na webu již nejsou) jsou boxy instalační nemají madla, flying hardware a připojení kabelu svorkovnicí. CD12 jsou boxy v touring provedení mají madla, FH, Speacony, dodávají s kitem pro propojení boxů při zavěšování. Z tohoto pohlededu jej musím porovnávat s BH760 (101 574,-). Adekvátní produkt je ale SB730 (81 000,-), zde jsou pak parametry ve prospěch CD12 a cena je porovnatelná. Ano potřebuješ dva kanály zesilovače a firemní procesor, je to cena za tu směrovost která opravdu není jen papírová ale opravdu funkční. Použití crossoveru pro EAW basy zvláště pro BH řady se musí výrazně projevit na zvuku, +8dB na 32Hz se podle mne projeví na hloubce a "měkkosti" tady na tom, co se mě na BH760 líbí. Předpokládám, že takový box nebude kupovat někdo k samo-domo bednám a používat jej s crossoverem za 3kkč ale třeba k KF760 jak to asi i EAW mysleli a cena toho procesoru je pak v komplexu jen malou položkou.
To Pavel W:
Problém zpětnovazebních procesů je, že musí být určen pro konkrétní boxy a neznám žádný který by šlo použít univerzálně. To pak vede k tomu omezenému použítí na systémy dané značky a tedy i na vyšší cenu. Výhodou je pak možnost pokročilejšího řešení ochran než pouhou nastavení limitace. Nevím proč ale v době kdy téměř všechny procesory byly analogové bylo toto řešení vidět častěji, dnes vím pouze o NX242 (nová verze 241 s novými převodníky, procesorem a možností rozšíření o EtherSound). U MartinAudio byly zpětnovazební starší analogové procesory, nová DX1 nen¨í nic jiného než překabátěná 226 od XTA a ty zpětné vazby namá. Pokud se pletu opravte mě