Fórum
Načnutá jsou dobrá témata.
Nejprve chrakteristika DJ, hrajícího na Omnitroniky, je zásadně odlišná od Hubertových představ (38 let, ženatý, dvě dospívající dcery, automaty nehraje, dá si tak pár piv, po onkologickém onemocnění má nahrazeno jedno oko), kdysi dělal pomocného technika, dnes hraje, je to koníček, kterým nesmí zatěžovat rodinný rozpočet, když už se nedrží o víkend doma. Hraje 80. 90. leta z kupovaných CD.
A provokace na závěr: Pozoroval jsem, že 80 % lidí si ani nevšimne změny kvality zvuku, třeba i rozdílu Omnitronic a EAW, je to pro ně jen kulisa. Jinak ale souhlasím, že stavovská čest člověku nedá hrát na šmejdy.
Šelest v uchu mám od svých 16 let po explozi při amatérských chemických pokusech. Na 4 kHz mám propad slyšitelnosti levého ucha o cca 15 dB (to je ten pískající tón). To mi v podstatě nedovoluje porovnávat zvuk při extrémně hlasitém prostředí (chrastí mi tam) a tudíž nemohu ani pořádně dělat zvukaře. Oprava sluchu už není možná a bude se to jen zhoršovat. Vadí mi to už při rozhovorech, obvzláště v angličtině. A jsem rád, že ještě trochu rozpoznám kvalitu od šmejdu. Takže o uši si přátelé pečujte!