Fórum

DeGuise
20.02.2008 20:44
#35016 detail odpovědět

2 Ferda
Rád bych s Vámi vedl konstruktivní diskuzi, ale Vy chcete diskutovat o nečem, čemu zřejmě vůbec nerozumíte. Shrneme si Vaše prozatímní vystoupení na poli světelné techniky. Nejdříve jste opsal nějaké zjevné technické nesmysly z webu HDT a prezentoval je jako výkřik nejmodernější techniky, viz počet LED diod Vaší PAR 64 má být 432, světelný jas 5300 Luxů atd. Pokud by jste věděl o čem mluvíte, nikdy by jste to neudělal. Ztrapnit se dá veřejně i elegantnějším způsobem. Dále prezentujete svůj subjektivní názor, že LED PAR 56??? svítí stejně, nebo ještě lépe než 300W halogenová verze takovým způsobem, že člověk, který neví přesně o co jde, musí nabýt dojmu, že LED PAR 56?64? čínské provenience, je všelék na všechny tmavé kouty světa. Dále jste jestě nezapomněl zveřejnit odkaz na konkurenční server, za což jste se sice vychytrale ex post omluvil, ale celé to působí dojmem, že Vás mají na výplatní listině. Já Vám Váš názor nijak neberu, ale diskutujte nejlépe o věcech, kterým rozumíte, jako zvuku a hmatníkům na kytarách. Mrzí mě, že zrovna Vy mě obviňujete z demagogismu, neboť jste dle Vašich dřívějších příspěvků velmi slušný člověk, ale prvky tohoto ismu jsou patrny spíše z Vašeho vyjadřování. O poměru LEDek a halogenů PAR 56, jejich výkonech, vzorečcích umožňujících výpočet světelného toku apod., jsme zde již napsali dost na to, aby jste pochopil, že jednou ta doba možná přijde, kdy přiložíte luxmetr k LED PARce a naměříte vyšší světelný tok, než u halogeny 300W. Vězte ale milý Ferdo, že si na to budeme ještě muset chvíli počkat.