Fórum

24.10.2004 23:08
#3488 detail odpovědět

to David:
Ač s týdením zpožděním ale ještě jednou reaguji na příspěvky Alesis 3630. Jak jak jsem již napsal, zvukově není tento kompresor špatný, on koneckonců používá stejné VCA jako ten DBX. Myslím, že toto zařízení bylo designováno spíše pro oblast home recordingu a tomu odpovída i to provedení. Pokud si pamatujete součastně s tímto kompresorem vyráběl ve stejné řadě equalizer MEQ-230 2x30 v 1HE s fadery, které se musely ovládat nehtem nebo malým šroubovákem. Toto zařízení je pro seriozní live aplikaci nepoužitelný, kdežto v malém studiu může udělat docela slušnou práci.

Napájení adaptérem je podle mého názoru jedine ke vzteku, přijedete na kšeft, polovina zařízení v racku neběží, oběhnu rack, najdu vypadané adaptéry.... Však to jistě znáte. Samozřejme je můžete přilepit, stahovací páska také udělá své ale proč?
Odstup signál-brum z transformátoru nabude asi tak velký problém. Všechny zařízení, které používáme mají "on board" trafo a nějakých brumů jsem si nevšiml. Spotřebiče třídy I., tedy ty, které mají připojený PE v kombinaci se symetrickým I/O je jediná korektní možnost jak řešit vedení zemí ale toto téma by vydalo na diplomovou práci, zde jistě není prostor na takové elaboráty a na Inetu najdete dostatek informací na toto téma. Ne každý používá obyčejnou "dvoulinku" na insertní kabely a jak vyplývá z fóra najdou se i tací kteří použijí multipárový kabel a to dokonce i symetrický...

Nevím jak moc myslíte vážně zařazení MPX-1 a Digitechů obecně mezi profi zařízení. Na Inetu je možné najít různé reporty z koncertů, ridery atd. Z toho se dá udělat obraz o tom jaké zařízení a jaké značky jsou uznávané a navěřím ža tam najdete výrobky firem jako Alesis, Behringer, Tapco atd. pokod ovšem nejde o tzv. "power users" sponzorované těmito značkami.

Vše co jsem napsal samozřejmě platí pro Live uživatele, studiáří mohou mít jiný názor ale v tomto fóru jsou asi v minoritě.