Fórum
To je hra na kočku a myš, já ani nikdo jiný takové vědomosti prostě nemáme, to by znamenalo provádět dlouhodobou zkoušku několika desítek reprobeden této konstrukce, osazených po několika kusech od každého typu reproduktoru a krmených v definovaných podmínkách definovaným signálem (nebo je testovat naživo všechny současně). Já bych si zkusil asi PD188 a LF18X400 (když jsi PD1850 vyřadil), protože je pokládám oba za modernější než 18PZB46 (který se v podobných bednách osvědčil lépe než starší modely RCF). Kdyby mne zajímala úspora na váze a kdybych chtěl být tím, kdo otestuje vhodnost B&C neodymů v subbasu, tak bych volil 18NW1000. O tom, jestli bude mít určitý reproduktor v určité bedně životnost několik let nebo několik týdnů ale spolurozhoduje tolik vnějších vlivů (vlhost vzduchu, zpracování signálu, zesilovače...) že zhruba v polovině případů nejsou poruchy způsobené ani přetížením ani únavou samotných reproduktorů, ale něčím, co bych přirovnal k "bouračce na silnici". Tomu se ani sebespolehlivější auto občas nevyhne.