Fórum

Petr V.
14.02.2008 20:03
#34734 detail odpovědět

Igor: S 8028 je bandpas 6. řádu s odělenýmí komorami, určitá výhoda této konfigurace spočívá v jakémsi hornefektu v oblasti nad cca 70hz, je to hodně závislé na úhlu, který svírají oba reproduktrory a objemu střední komory a vlastnostech reproduktorů. Skutečně dojde k přidání SPL o cca 3db, oproti BR se musí trochu přidat PEQ na frekvencích pod 40Hz, pokud jsou potřeba, bedna je od cca 60Hz dost směrová.

SB1000 je fyzicky dvoukomorová,ale akusticky prý tří, to jsem se dočetl na jednom zahraničním fóru, no nevím... Véčko s reproduktory je dál protažené v jakousi štěrbinu - dutonohé Y, doladění je provedeno BR po stranách , je to vidět na fotkách. Lukáš Sekera mi říkal ,že jde o bandpass 12.řádu, tak to asi bude pravda:-).

S první bednou konstrukční zkušenosti mám, s druhou ne. Třeba až ostatní omrzí ten pacient ukrývající se pod diagnózou AAA napíše někdo z nich k SB1000 víc.

Na spojení kódu AAA a slova diagnóza, jsem si vzpoměl ,když jsem před cca 3mi lety něco dělal pro jednu zdravotní pojišťovnu. Kódem AAA něco, označovali lékařské diagnózy označující určité patologické jevy či patologické vlastnosti u živých osob. ZAA něco byl již nález z patologie.:-)