Fórum

MAD
10.01.2008 17:24
#33439 detail odpovědět

2 jackies: Jaks to myslel s těma Pražákama - jako že jsme zákonitě namachrovaný idioti, nebo že tady je to prostě všechno jinak? V tom druhým máš ovšem pravdu: je nás tu mnoho desítek zvukařů a té práce tu zas tolik není. Ovšem živobytí v Praze je několikanásobně dražší než jinde. Když vidím na stránkách některých kolegů z regionů, že v okruhu 50km jsou jedinými slušnými poskytovateli ozvučovacích služeb, takže dělají všechno od hasičských bálů po majáles na náměstí okresního města, tak jim vlastně trochu závidím. Ne zas moc.
S těmi mercedesy v Keni nemáš zas tak úplně pravdu: nebavíme se o luxusu, bavíme se o standartní profesionální technice. Dneska už si autodopravci kupujou Fordy Transity a Mercedesy Sprintery, né Škodovky 1203. Taxikáři taky nepoužívají Wartburgy. Ale to, co leckdy vidím na akcích prezentované jako "ozvučovací technika", to není ani ten Wartburg - to je multikára a ještě způlky udělaná doma někým, kdo neumí ani svářet...
2 tomkov: Jenomže většina akcí, která dnes probíhá, je "pod náklady" a už se to bere jako samo sebou! Kdo to psal, caligula? "vychází mi částka okolo 12.000,- a to mi nikdo nedá" - tak to je , a to i v případě normálních profíků (třeba šňůra s Annou K.) a monstrakcí - kde to jsme, když pořadatel velkého vícedenního festivalu bere jako samozřejmost, že náklady na ochranku 200.000,- jsou OK, ale zvuk, světla a pódium za 120.000,- jsou mu drahý? Tak ať si tam postaví ty sekuriťáky, můžou broukat na pusu a svítit baterkama...
Já tvrdím, že by bylo lepší, kdyby ty akce "pod náklady" neprobíhaly. Lidi by se chytli za nos a možná by holt šli jenom na jeden koncert za dva měsíce a museli by zaplatit.