Fórum
4 Lukáš: JKL má naprostou pravdu - další docela dobrá věc je prohlédnout a poslechnout si pár opravdu dobrých a drahých, "profesionálních" beden (nemusí to být jen EAW a RCF, Hubert promine), abys viděl, jak je to udělalné a jak to hraje a měl nějakou referenci, k čemu se chceš přiblížit.
ad debata o příjmech a koníčku jako práci: s tímto kýženým stavem je to jako s opravdovým komunismem: neuskutečnitelná idea! Docílil jsem stavu, kdy mne můj koníček živí, cca před 10 lety. Výsledkem je, že strávím "na kšeftech" cca o 80hodin měsíčně víc, než je normální pracovní doba, přičemž značnou část těch kšeftů stejně tvoří srágory typu "oslava narozenin ČSOB", kdy tu jedinou dobrou kapelu, která tam zahraje, stejně přijede míchat někdo jiný:-(; utahanej jsem pravidelně tak, že bych raději upadl do pelechu i na kšeftech s kapelkou, na které jsem se celý týden těšil - ono totiž i to zvučení, stavění aparátů, tahání kabelů a řízení dodávek je práce která unaví, bez ohledu na to, že ji děláte s nadšením, a po čase začně i normálně s..t. Přitom můj "superhrubý" příjem nedosahuje ani pražského průměru (zavřený pro neplacení daní, na které by mi nezbylo, nejsem jen díky obětavé partnerce, která mne u sebe nechává bydlet zadarmo). Jestliže v některých odvětvích se mzdy v Čechách začínají přibližovat evropským, u zvukařů to tak teda není: kvalifikovaný V-Dosc technik (QVT), což je certifikát, který třeba v T SERVISU mají prakticky všichni zvukaři, má u firmy PADCO 290,- euro na den (počítá se s