Fórum
Našel jsem si něco o ACK301 v archivu, kdysi jsem to musel mít v ruce, protože je tady nahoře v "hororech" jedno měření, podle starých ceníků AC to měla být kombinace 12"+8"+2x tweeter, to souhlasí s mým popisem na grafu, původní cena byla asi jedenáct tisíc a do 100dB to mělo velmi, velmi, velmi daleko. Takže jde buď o úplně jinou bednu (nepřekvapilo by mne to, Cimbala dělal z toho, co mu přišlo pod ruku) anebo je ART525A schopná zahrát mnohem víc i bez subu, s ním to bude rozdíl celé ligy. 100dB je CITLIVOST, tedy kolik bedna hraje při 1W (spíš nehraje, ta ACK 301, co jsem měřil, měla asi tak 95 nanejvýš), 130dB je maximální SPL, tedy v tomto případě při obou zesilovačích v bedně naplno. Je to taky trochu chiméra, ale přece jenom reálnější než u AC. Pokud bys to chtěl nějak porovnávat, tak by se musela vynásobit citlivost příkonem u AC (teoreticky by to dalo 121/126dB), ale vzhledem k nespolehlivosti už základních parametrů to ani nemá cenu. Znovu opakuji, že "kolik s tím uhraješ" je jenom otázka odvahy, drzosti, úrovně místní konkurence, zkušenosti publika, žánru atd. nemá to vůbec co dělat s porovnáním ART vs. Cimbala, ART je samozřejmě kvalitou i výkonem někde úplně jinde, ale o zbytku my nevíme nic.