Fórum
Konečně jsem pokročil v bádání, co by se mohlo dát do Mackie S408 za 1" v případě jeho poruchy kromě originálního náhradního dílu (který kromě nepříliš dobré dostupnosti ničím zvláštním nevyniká). Přesto je asi celkem odolný, jinak bych to musel řešit už dřív, S408 jsou prodané desítky kusů a v bedně s příkonem 600W TRVALE a citlivostí přes 100dB se 1" musí cítit jako sněhová vločka v pekle. Z vytipovaných asi deseti modelů (podle kmitočtových průběhů, zatížitelnosti, ceny...) se vůbec nevydařily BMS, jsou asi už moc "dlouhé" pro tak hlubokou hornu a tak dávaly ještě hrbatější výsledek než originál kolem dělení a nad ním. B&C se dají použít od DE180 (hraje to s ní o něco míň, ale o hodně vyrovnaněji), přes DE250 (to hraje zase až moc nad 5kHz) po DE250/16ohm (taky víc, ale přijatelněji a lepší nad 10kHz). Asi nejblíž dopadl D2500TI-ND OMF, nepříjemné je, že se pro něj musí vrtat do držáku driveru tři další otvory na uchycení, velmi příjemná je jeho malá váha. Na výhybku jsem nesahal a nejsou žádné problémy s minimální impedancí apod. Mimochodem - musel jsem bednu dost poslouchat a tak jsem z některých nahrávek zaslechl, i čeho jsem si zatím nevšiml, kupříkladu jsem pochytil další slova v textech HžS .-)