Fórum

14.12.2007 09:52
#32284 detail odpovědět

Já si myslím, že bychom zas nemuseli proti pepanovi až tak moc brojit - nemám pocit, že jeho každé slovo je úplná hovadina. Občas je navíc dobré znát názory druhé strany barikády a třeba bude pepan za pár let hvězdou na poli nového směru elektronické muziky a pořizovat apec od Prodance po vagónech a ... Historie se stále opakuje, dechovkáři a šramlisti zpočátku neuznávali jazz, jazzmeni rokenrol, ti zas bigbít, bigbíťáci techno (sory za zjednodušené názvy hud. směrů), a pak se to stejně nakonec vzájemně prolíná a koexistuje. Spíš mám ale pocit, že dříve se dobrá muzika prosazovala kvalitním hudebnickým základem - v kuchařské analogii tedy kvalitními základními surovinami, osvědčenými kulinářskými postupy a bohatostí, kořením se jemně a promyšleně dotvářelo. Dnes se spíše na hovno základ v rámci co nejvyšší atraktivnosti pouze překoření a kdo vytvoří nějakou výraznou originální chuť, chvíli požívá obdoby slávy. No, není to zas tak horké, jak se zdá, úplně v prdeli to není. Na druhou stranu se to sice nezdá, ale i hudební nápady nejsou bezednou studnicí a po staletích docházejí, nepřijde-li dříve nějaká revoluční změna v hudebním chápání.

Pepane, že je občas Hubert osoba, vytočitelná s kolmým startem, je známo, avšak je to jen slabší odvar sinclaira. Navštiv někdy stránky Aldaxu a věř, že že na to velmi brzy přijdeš :-)) Obá dvá pánové jsou však opravdovými a velmi zkušenými odborníky a je třeba si jejich zkušeností vážit. Přiznejme si, že bychom sem bez jejich příspěvků chodili asi jen velmi zřídka. Že by zrovna bylo všude po ruce přehršel objektivních provozních informací a odborné literatrury zadáčo, to se v dnešní, stále více komerční době, nekoná. Snad to nevyznívá moc \\\"doprdelisticky\\\", ale mám za to, že to nebude jen můj názor.