Fórum
2 Hubert, Sendy: Dík za info. Parametry oněch reproduktorů díkybohu zjišťovat nepotřebuju :-) Jen jsem chtěl mít představu, co je v tom asi zač... Dojem, že to nejspíš stojí celé za prd, jsem získal při "špionážní" návštěvě několika akcí také. Na tak velkou sestavu byl zvuk až příliš nevýrazný. Hlasitost byla poměrně standardní, ale srozumitelnost nulová (sál přitom akusticky ok, znám ho také, hrál se klasický bigbít). Basů zatraceně málo, na 6 18" subů. Nevím přesně co čím bylo buzeno (nechtěl jsem tam příliš šmejdit a vyptávat se, protože dotyčnou kapelu chci přetáhnout k nám:-), ale na každé straně byl rack se třemi konci, EP1500, EP2500 a Yamaha P4500. Něco z toho muselo být na odposlechy, protože jiné konce tam nebyly a monitory byly pasivní, opět Eurolive 12"+1". Rezervy to moc nemělo, všechny konce občas zabíhaly do clipu, EP2500 dokonce velmi často...
Bohužel já s kolegou jsme vůči němu v poněkud nevýhodné pozici, protože finance zatím dovolily jen jednu sestavu/stranu (NVE, sub 18" a třípásmový kompakt 15"+10"+slot tweeter, B&C a Fane) a jako absolutní nouzovku, než se opět našetří prachy, jsem k tomu z torza starého aparátu připlácl "přídavné topení", sub 15" s repasovanou K9 a středovrch ARM9408+D210Ti+HM25-25. To ale (dle očekávání) žádný zázrak nepůsobí. Už tato nevyvážená sestava ale dokáže s onou Eurolive hromadou poměrně slušně držet krok, ale bohužel ještě ji nepředběhne... Úplně mě dostala reakce dotyčných muzikantů na moje sdělení, že v našich NVE bednách jsou reproduktory B&C a Fane: "No jo, ale on má všecko Behringer. To je přece značkové." ...