Fórum
Já bych taky dal přednost dobře znějící klasice,v Ostravě na J.Cockerovi jsem slyšel asi nejlépe ozvučenou klasiku,prostě zvuková masáž ve spojení s vynikajicím instrumentalistou,pak taky v Praze TOTO. Jenže to je někde úplně jinde,jak ozvučit klasiku v malém sálku nebo nějakém tom pohostinství? Tady bych dal asi přednost té elektrice,faktem je,že tam ta trocha chemie bude,ale zato zvuk je pevný,hotový a v muzice se umí prosadit. Jednou jsme hráli akci v dost problematickém sále (Španělský na Hradě,možná tam už někdo zvučil, děs běs katastrofa) napůl s BOOM BANDem,těm se zvučila klasika a vlastně to dost kolabovalo právě na zvuku bicích,"hnací motor kapely"se prostě nedokázal prosadit a tady D-drum vyhrál na celé čáře,rytmika byla slyšet a lidi to jednoduše zvedlo. Navíc to ušetří vstupy na mixu,všechny ty drahé mikrofony,stojany,problémy se zvučením,naladění už jen té sady bicích,gejtování apod.. Na to moje hraní mi to přijde docela praktické a hlavně pohotové,zvlášť teď v zimě se ty bicí (a nejen ty) rády rozjíždějí. Nicméně dobře ozvučené klasice se nic nevyrovná,s tím souhlasím.