Fórum

26.11.2007 01:58
#31565 detail odpovědět

Pavle, já fakt nebudu ztrácet čas hledáním, jestli to někdy někdo s nějakým LA použil, KF730 jsem uvedl jen jako příklad bedny, KTERÁ TO FYZICKY UMOŽŇUJE. Jestli to je v mezích v jakých počítá nějaký soft nebudu řešit, je jasné, že je to naprosto okrajová věc. Obvykle se hraje s banánem, který je kratší, než je maximální výška ozařované oblasti, takže ho je potřeba ohýbat do oblouku jedním směrem. Pokud bys měl situaci opačnou, třeba třicet metrů dlouhý banán a měl bys hrát do řekněme tribuny, která má na výšku jen deset metrů a jinde by posluchači nebyli, jak bys to řešil ? Neříkej mi, že to není reálný příklad a že ta tribuna by nemohla být tak daleko, že by nestačil banán třeba šestimetrový, je to jen myšlenkový pokus a na velkém stadionu ne tak nemožný. Prostě válcová vlna může mít tvar válce konvexního nebo konkávního, není to žádná abnormalita, jenom se to moc často takhle asi nedělá. S původním dotazem (na který ale nikdo z Vás neodpovídal) to už nemá nic do činění a viděl bych radši, kdybyste se nechytali jenom roztřepaných okrajů nějaké mojí informace, je sice zbytečné, abych je taky obhajoval, ale nějak mi to nedá :-) kontrolní kód VLAIU -> DĚLÁ TO TRPASLÍK !!