Fórum

30.09.2004 01:22
#3147 detail odpovědět

Konečně mi dovezli bedny z výstavy, takže jsem se dostal k rozebrání RCF 4PRO 6001-A a nějakým měřením repro. Taky jsem konečně shodil driver z té složité horny v QSC WideLine a mohl si tam posvítit baterkou z obou stran. Takže hned za 2" přírubou se to dělí na dvě cesty, pod poměrně velkým úhlem (cca 60°) a po dosažení zhruba poloviny výšky bedny se každá z nich zase rozdělí na dvě, které už vedou k ústí. Je to tedy jedna velká horna, která je dělená jedním velkým a dvěma menšími "ostrůvky" tvaru zhruba kosočtverce na čtyři malé, stejné délky. Jak jednoduché, milý Watsone. Je to celé přesný hliníkový odlitek, se stejnými břity, jaké jsou vidět na vyústění. Všechny reproduktory v tom RCF jsou neodymy, takže kvůli nim to rozhodně tak těžké není. 12" jsou speciální, značně citlivé (100dB), spíš středobasy, ale s pěkným přesahem. 8" opět speciální, s hliníkovým zadním krytem s žebry, ale tvaru nikoli "hrnce", ale "formy na bábovku". Bude v tom možná nějaká čertovina, vývody jsou přesně uprostřed zadního pólového nástavce, tam, co bývá větrací otvor u basáku. Citlivost je přes 106dB. 1" je seriový, ten nejlepší a nejdražší, ND1710, citlivost 109dB. Rozdíl v ceně proti SA1232 je částečně kompenzován možností bednu bez problémů věšet, má pět flytracků a také její tvar je pro to asi vhodnější.