Fórum
To Jiří: instalační párák se dá sehnat např. tento:
http://www.prakab.cz/prakab_published/kat/07-sdelovaci_kabely/BYFY-M.pdf
Je to ale opravdu jen do pevné instalačky, uvnitř není lanko ale drát. Je to vlastně jakýsi klasický telefoňácký SYKFY, má ale stíněny samostatně i jednotlivé kroucené páry AL fólií s přiloženým holým vodičem. Jednotlivé páry jsou mezi sebou rovněž izolovány laminováním fólie (je vodivá jen uvnitř). Pokud to bude ale využito např. pro spojení zabudovaného přípojného panelu s přepojovačem v režii a nebude se tedy ničím hýbat, pak je tento kabel vzhledem k velmi nízké ceně (cca 10-20% ceny standardního slušnějšího páráku) je dobrou volbou. Na koncích je dobré po rozpletení počítat s použitím smršťovačky.
Jednou velkou nevýhodou je, že o tomto kabelu se moc neví a tak kabelovně zřejmě nejde moc na odbyt. Proto jej vyrábí jen občas (mám pocit, že jej snad vyráběj někdy jen pro mě :-) ) a tak je třeba počítat s delšími dodacími lhůtami a nebo někdy dokonce s podmínkou odebrání alespoň 100m klubka. No ale vzhledem k tomu, že je zde výběr 5ti nebo 10ti párů, tak bývá zpravidla položen 2x nebo i víckrát a pak do nějakých 50m dlouhých tras se to stejně velmi pravděpodobně spotřebuje.
Možná by stálo za úvahu, zda by Prodance nějaké to klubko nevzalo na sklad, třeba by se to časem také prodalo.
To Mino: A to se tou dotykovkou má ovládat jen audiomix? Není to zbytečný přepych? Mám za to, že právě ovládání přes Touch Screen je vhodné k blbuvzdornému opreativnímu ovládání všeho - audia, světel, projekce, rolet ... klimatizace, pípy... :-)