Fórum
Jo, není to sice tak rozšířený jako kopie různejch EAW, kterejch tady po čechách je opravdu mraky, ale na kopie velký Alfy jsem už při svým křižování republiky \\\"s rukama\\\" taky párkrát narazil. Pokud to za originál nevydávají, tak mi to nevadí, ale bohužel sem se setkal s vychcánkama, který mě věšeli bulíky na nos, že je to originál, mysleli si asi, že to dělam tejden, tuhle práci:-) A s těma prachama za ozvučení originálem/kopií, pokud se pohybujete v lize co já, tzn. koncerty s průměrnou návštěvností 500 hlav, většinou po sokolovnách a KD po celý republice tak sami asi víte, že pořadatelovi je uplně fuk, co za šrot tam objedná, hlavně, aby to bylo co nejlacinější...čest vyjímkám.Pak si říkáte, jestli vám ty vaše životní úspory, energie a síla stály za to, že máte krásnej originál apec ve skladu, ale investice je to prakticky nenávratná, protože kdejakej Lojza se stlučenym péáčkem a přemotanejma Teslama vás vyšoupne a jede si zazvučit za pivo a párek. Já sem bohuže, dík? pořád optimista, požívám značkový aparát a věřím, že bude dobře. Posluchač, návštěvník koncertu, je čím dál náročnější a když si počtete diskuse, recenze na fórech různých kapel, zinů atd, zvuková stránka koncertů je tam často řešená a pokud se o kapele bude psát, že má blbej zvuk, bude to prostě muset řešit, jinak se nikam nedostane, což je dobře. Ale mnohem víc mě iritujou lidi, který maj aparát za miliony a jezdí s tim v podstatě zadarmo. Kdyby takovejch bylo víc, můžem to tady zabalit.