Fórum

Pavel Vojta
13.11.2007 21:44
#31089 detail odpovědět

Pokud vím tak k žádnému Nexu neexistuje nic jako nějaká kompenzace vyhýbky. Na každém boxu je poměrně jasné upozornění že se nesmí provozovat bez procesoru k tomu určenému. K do chce tedy mít systémy hrající tak jak byly navrženy MUSÍ používat firemní kontroler a neznám nikoho kdo by se to snažil provozovat bez něj.
Analogové kontrolery existují jen pro PS řady a pro ostatní (alespoň co já pamatuji a hrál jsem na něj poprvé někdy před 10 lety, tenkrát NX241) vždy existoval digitální kontroler, který samozřejmě umí i ty PSka. Pokud chce někdo provozovat PS15 v aktivu je lepším řešením právě digitální NX242 a nové analogové kontrolery už možnost použití jako jednokanálový aktiv ani nemají. Pokud vím tak aktivně aktivní provoz téměř nikdo nepožívá. Pro aktiv je nutné v boxu přepojit bytelný konektor což jde buď přez hornu jak psal Filip nebo přez připojovací panel. Zdá se mi to při četnosti používání a možnosti vzniku omylů lepší řešení než přepínač na konektorovém panelu. Já tak PS15 používám občas kdy vím že budu potřebovat z nich dostat maximum.
Jak psal MAD S2 má 3Ohm a zcela záměrně na panelu pouze jeden konektor. Nepočítá se s paralelním spojením více boxů, jeden z důvodů je jistě ten že při 1,5 Ohm je témeř zbytečné se honit za nějakým DF. Důvody a důsledky tu již několikrát Hubert vysvětloval.