Fórum

Dan
12.11.2007 10:37
#30952 detail odpovědět

Zdravím, mám dotaz na Tapco S5. Zda je možné (zda není blbost, když je to monitor na blízko) použít tyto bedny na ozvučení hlavni lodi kostela? Přibližně 10x10m. Je to jen na mluvené slovo, občas něco z CD při pohřbu.
Nejde o to, aby to bylo nahlas, spíš jen trochu zlepšit srozumitelnost řeči. V současné době jsou po každé straně lodi čtyři staré reproduktorky na 100V, dosluhují, zesilovač určitě 30 let starý, mírně zkresluje. Není optimální, že je prakticky 8 zdrojů zvuku, když se to zapne, je to paradoxně méně srozumitelné, než když se mluví nasucho - zvláště na bočních balkónech (ty ozvučené nejsou, je tam slyšet jen ta ozvěna zespodu. Měl jsem představu, že dva zroje zvuku zepředu by při mírném zesílení srozumitelnosti neubraly. Respektive celkem 4 kusy, na straně by byla jedna bedna dole do hlavní lodi a druhá nahoře na balkóně (navzájem by se neviděly, takže by přeslechy nemusely být tak hrozné). Co myslíte? Nebo nějaký jiný tip? Ten starý 100V zesilovač je asi nepoužitelný a za podobnou cenu mě nic jiného nenapadá. Díky