Fórum

06.11.2007 20:53
#30807 detail odpovědět

Proto já taky kuchnu vždycky všecko a většinou každý, kdo má nějaký ten konkurenční zázrak, se klepe strachy, aby mi nepřišel do ruky a něco jsem na něm nenaměřil (čest velmi, velmi řídkým výjimkám :-))) . Obvykle ale není zbytí teprve když se jim na tom něco posere a každý ví, že nejlevnější náhradní díl a nějaké to technické zázemí a know-how bude nejspíš u nás. RCF už dnes neosazuje asi nikdo než právě RCF, protože firma otočila kormidlem a namísto dodavatelem světové špičky výrobců beden (kterým byla před převzetím Mackiem), se rozhodla být tou špičkou sama. Bylo to chytré, takhle si s B&C nelezou přímo do zelí a myslím, že se nedá najít žádný podobný případ, kdy někdo takhle rychle expanduje na tak neuvěřitelně přeplněný trh. Ani QSC se s tím nedá porovnat. Vinutí musí samozřejmě být jiné, ale to není všechno, navíc při předělávkách na nižší impedanci se obvykle reproduktor zhorší, neznám snad žádný opačný případ, takže jde asi o víc. První dodávky "velkých" neodymových basáků od RCF i B&C měly nadprůměrnou poruchovost, některé věci (třeba způsob spojení dílů magnetického obvodu, bakelizace cívek) měly technologické mouchy, ale to už je docela dost dlouho, co jsem naposledy viděl takovou poruchu. Přesto si myslím, že LF18X400 je až na váhu a cenu stále nejlepší volba v 18", pokud nejde o bednu, která umí využít PD1850.