Fórum
to Aleš: Ještě bych se vrátil k tomu kompresoru v monitorech. Je pravda, že jsem s tím laboroval v době, kdy jsem ještě stával za klávesami a zvučilo se z pódia a nebylo výjimkou, že hraní trvalo 10 až 12 hodin! Samozřejmě, že záleží i na zpěvákovi, ale jednoznačně zvítězil kompresor i v odposlechu. Při klasickém zvučení živé kapely to myslím není až tak kritické, podstatnější jsou jiné vlivy.
Ovšem nabízí se v této souvislosti otázka, zda je výhodnější ponechat u GL2400 default nastavení AUX pre/post EQ na pre-insert, pre-eq nebo "přejumperovat" na post-eq(insert). Zdá se mi v případě klasického zvučení bez monitorovacího pultu logičtější druhá varianta, jelikož mám pak monitory více pod kontrolou, jakmile změním korekce, tak se to projeví i v monitorech. U zpěvů lze sice použít rozbočení do dalšího vstupu na nastavení korekcí pro monitor, ale nedokážu si to představit i u nástrojů, to by pak musel mít mixpult 2x více vstupů :-) Tak by mě celkem zajímalo, jak to mají nastaveno (např. u GL2400) ostatní?