Fórum

29.10.2007 18:49
#30541 detail odpovědět

Konečně jsem dorazil měření na aktivní 15+1" Tapco Thump a pokud to někoho zajímá, tak mu můžu grafy poslat. Zesilovače jsem jenom tak testnul, basový je stejně jako zdroj spínaná záležitost, driver honí TDA7294 (jestli jsem to už nezapomenul) a to je taky jediná součástka, která tam hřeje, udávané výkony to má. 15" zhruba něco jako Delta15-15LF, driver víceméně shodný s drivery pasivních beden Tapco řady "69". Velmi lehká bedna překvapivě basuje, obsloužené včetně třípásmových korekcí a delaye pro 15" je to nějakým laciným DSP, buď přímo on, anebo aby to bez signálu nešumělo nebo co, tak je tam snad nějaký gate, který bohužel poškozuje i slabé signály, takže potichu si to prostě neposlechnete. Nebýt téhle nepříjemnosti (při produkci pro víc lidí a v hlučnějším prostředí se to nemusí vůbec projevit a netestoval jsem víc kusů) tak bych byl docela příjemně překvapený, nápad překopat SRM450 na lacinou bednu s 15" se kupodivu docela povedl i vzhledově a ergonomicky, když si bednu postavíte na nožičky vedle sebe na zem a mírně do ní strčíte dozadu, tak nespadne, ale zaujme polohu cca 30° nahoru, což je přesně potřeba. Může samozřejmě i ležet na kterémkoli zkoseném boku s podobným výsledkem.