Fórum
Jistě, to je A-B a pokud se neudělá nějaká triviální chyba, tak je to dobrý způsob jak poznat lepší od horšího, problém nastane, když někdo jiný někde jinde na něčem jiném tyhle výsledky zkouší porovnat se svými, pak i jedno a to samé zařízení může dopadnout velmi odlišně. Sabinami jsem v tomhle ohledu neměl zatím důvod se zabývat, ale třeba ten Mackie Quad EQ, který se tady nedávno objevil jako "šumák", jsem měřil a porovnával s mým oblíbeným "fialovým hnusem" KT (který je po čistě elektrické stránce celkem v pořádku a není obvykle cílem kritik a hlavně ho mám ještě stále v dílně) a NAMĚŘENÉ rozdíly jsou cca 6dB. to je úplně stejné, jako stát od bedny 2m namísto 4m anebo mít zesilovač v můstku a podobnými detaily se obvykle lidi od zvuku při svém hodnocení, jestli něco šumí či ne, vůbec nezabývají, přitom, jak jsem už napsal, je spousta ještě významnějších. Subjektivní hodnocení JSOU důležitá, ale ty dojmy je potřeba podpořit ověřitelnými čísly všude, kde to jenom trochu jde, jinak honíme chiméry. Tapco "69" bedny jsou osazené reproduktory s označením téže firmy, jde evidentně o nějaké čínské OEM. Kladem jsou hlavně docela slušné výhybky, dobře navržené a nepoddimenzované, za slabší místo pokládám drivery. Nemáme zatím potíže s poruchovostí a vzhledem k tomu, že nikdo jiný na trhu není v lepší pozici případné problémy řešit (máme na to základnu v rozsáhlém dovozu reproduktorů a kvantu zkušeností s reprobednami VŠECH cenových kategorií), tak si myslím, že není velká chyba u nás podobné bedny koupit a poměr cena/výsledek je adekvátní a nikde jinde nebude lepší. Lepší bedny za stejné peníze se dají pořídit jenom s přiložením vlastní ruky k dílu, i v tom jsme jako první schopni pomoci.