Fórum

21.09.2004 08:12
#3020 detail odpovědět

Mám pak ještě jednu možnost,další sál o rozměrech cca 12 x18 x 6,5m ,ale je to klasická kostka ze 70-tých let,balkon ze dvou stran ,pod ním přísálí,další strana s látkovými závěsy,podlaha parkety.Rád bych zkusil i jak vypadá měření při plném výkonu.Zkoušel jsem to doma na zahradě (beton cca 5m potom trávník,žádné stromy a budovy).Použil jsem RMX1850HD,přičemž jsem měřil dva stejné subbasy,viz předchozí příspěvky.Jeden byl osazen PD1850 a druhý LF18X400.Pokud jsem měřil studené cívky,tj vybuzené jen krátkým MLS signálem,bylo SPL srovnatelné,jen pokles u PD1850 nebyl v oblasti 50-60HZ tak strmý.Ovšem potom co jsem ohřál cívky cca 5 minutovým růžovým šumem, bylo to o něčem jiném PD1850 měla prakticky stále stejný průběh SPL v oblasti 50-60Hz,ale u RCF průběh podstatně strměji klesal již při 60Hz.Chtěl bych Tě poprosit o názor zda jsem postupoval správně,případně zda nejde o náhodný jev,ale uplatní se rozdíl mezi reproduktory? Mikrofon byl 4 m od bedny položený na 2cm silné molitanové podložce,dávat mikrofon přímo na beton se mi poněkud příčilo.