Fórum
No ja by som sa tych AD/DA prevodnikov v digitaloch zastal trocha. Ked zoberieme ze audio CD je len 16bitov/44kHz a prevodniky v DCX 24bitov/96kHz, tak samotny prevod je niekolkonasobne kvalitnejsi a nebude to iste tak velmi pocut. Ale problem je v softveri. Ked si ako programator predstavim ze AD prevodnik na vstupe chrli cisla a DSPcko roznymi matematickymi operaciami tieto cisla scituje, odcituje, nasobi, deli a cojaviem co este vsetko, tak aby vysledkom boli npr. ekvalizovane, limitovane 3 pasma Lo/Mid/Hi, tak tam dochadza najme k matematickej strate kvality povodneho signalu zaokruhlovanim. A ked DCX ma procesor (niekto to tu uz pisal) 66MHz/198MFlops a Sabina 200MHz/1200MFlops tak aj tie matematicke vypocty mozu prebiehat v Sabine ovela detailnejsie a s mensimi stratami kvality. No a tu Vladoo pisal ze Lake ma dva procesory na kanal, tak je to jasne potom kde je pes zakopany. V DCX su tie potrebne furierove transformacie asi dost matematicky zjednodusene aby to behalo aj na slabsom DSP.