Fórum

25.09.2007 16:23
#29405 detail odpovědět

Vlado, v životě by mne nenapadlo, že jde někoho donutit, aby veřejně přiznal, že si mohli klidně koupit jiné bedny a dopadli by stejně anebo líp, takže to nebudu zkoušet ani na vás :-))). Kudo nejde porovnávat přímo s žádným EAW, KF730 je mnohem menší a lehčí a lacinější, KF760 je mnohem výkonnější. Není tam žádný průnik, kromě toho, že Frantíci opustili svoji původní ideu rovné čelní stěny a prakticky přímovyzařujících reproduktorů ve prospěch velkého společného zvukovodu - tedy přesně toho, co EAW dosti konzistentně dělala na několika modelech DÁVNO PŘED NIMI. Samotnou "sekerku" bych moc nevyzdvihoval, byl to chytrý nápad, jak rychle a snadno vyřešit problém s převodem z membrány na štěrbinu, ale KAŽDÝ PROFÍK ví, že to našel pan dr.Heil prakticky hotové ve slot tweeteru a jeho přínos se v tomto případě moc velký nejeví, spíš jde o jakousi schopnost si zavčasu patentovat kdeco. Ostatní firmy se bez jeho patentu docela dobře obešly, pochopitelně výsledek je úměrný množství talentu a práce, které do toho opravdu daly, třeba řešení v Nexo Geo anebo v Outline se mi docela líbí a je originální mnohem víc. Jsem rád, že aspoň Tobě se jeví ARCS jako to, co opravdu je, někteří jejich majitelé jsou poněkud nekritičtí, ke své vlastní škodě. Řekl bych, že dirigentů je na světě ještě stále asi tak o jeden až dva řády víc, než výrobců LA, takže sehnat podobné vyjádření není problém PRO NIKOHO (pokud to uzná za užitečné), docela určitě bych nějaké podobné k našim značkám taky z promo materiálů vyhrabal, kdyby mne podobný styl reklamy zajímal. Kdysi kdosi řekl, že blbý slogan je potřeba buď nechat zaspívat anebo říct nějakou celebritou, dobré se bez toho obejdou :-)