Fórum

25.09.2007 14:33
#29398 detail odpovědět

Ano, není to o tom, že bychom pokládali celou konkurenci apriori za technicky podřadnou, ale máme toho už tolik, že je problém od každého modelu prodat pár kusů a když se přirozeným výběrem vyprofilují nějaké úspěšnější modely, tak jim samozřejmě sami dáváme v nabídkách a objednávkách zboží na sklad přednost, jinak to ani při sortimentu stovek beden nejde a současně je to velká výhoda, že nejsme vázaní na pár modelů, které dotyčná "nejlepší na světě" firma ráčila vyrobit a prodávat se musí, protože nic jiného není. My prodáváme beden stále víc a víc, v poslední době k tomu přispívá hlavně RCF, protože to opravdu nemá cenově a technicky srovnatelnou konkurenci, o rychlosti inovace ani nemluvím, ta strčí hned několik "světových špiček" do kapsy najednou. Jestli je vůbec reálné, aby jediná značka na našem trhu naprosto dominovala (jak si myslí spousta majitelů či okukovatelů té či oné) by měl každý posuzovat třeba až po pohledu do té ankety tady vpravo, jistě nedává nic podobného exaktním číslům, ale kolik že desítek velkých a středních aparátů L-Acoustics nebo třeba JBL tady nyní je ? Na lidech záleží opravdu hodně, nakonec nedávno jsem tady komentoval stav a způsob použití na Hiphop Campu, z toho bolely i oči a jsem rád, že jsem to neslyšel. Roznosit bedýnky z LA po délce přední hrany podia jako vykrývačky může jenom osoba se zvláštním smyslem pro humor anebo někdo, komu se to prostě zbytečně válí ve skladu a neví, co by s tím jiného udělal, aby to amortizoval. Hraní s banánem svěšeným do výšky prsou a namířeným přímo do betonové podlahy hangáru je projev už totální ignorance jakýchkoli akustických požadavků a pak se opravdu dobře poslouchají reklamní řeči o nějakém bezchybném samospasitelném systému, který má spolu s proškolenou obsluhou cosi zaručovat. Já už jenom čekám, až nějaký výrobce začne tvrdit, že jeho aparát je ekologicky přívětivý, 200% recyklovatelný a zaručeně Bio-Bio-Mňam, CO2 + CH4Free. Asi už by to taky nezanedbatelná část konzumentů sežrala...