Fórum
Doporučovat nebudu nic, protože jsem v životě neměl v ruce žádný takový 4", který by se dal na plnopásmovou reprodukci doporučit a z autorepráků už vůbec ne. Jelikož ale jsem celkem spokojený s provedením Selenií 5TR4A a 6TR4A a dlouhodobě se osvědčily i předchozí modely jejich autorepráků, tak přiobjednám i 4TR4A. Jestli se Ti na ně chce čekat, tak uvidíš, jak dopadnou měření, ty modely, které už máme asi dá Lukáš na web zítra, podívej se na stránky Selenia, mají tam o všech reproduktorech extrémně perfektní dokumentaci, můžeš si jejich měření (některá, my jich zdaleka nejsme schopní provést tolik) porovnat. Všimni si, že magnet je prakticky stejně velký jako koš a přesto se s citlivostí až asi do 1kHz nedostali ani na 85dB/W/m ani při poměrně hodně malém přesahu cívky. Můj odhad je, že se tam s podobným reproduktorem nedostal nikdy nikdo, ale všude jinde klidně lžou, protože mezi jejich koncové zákazníky nepatří žádní profíci schopní si něco ověřit, u Selenia je to naopak, kdyby začali lhát tady, tak si poškodí i profesionální trh. Je to zajímavé, ale pověstná německá preciznost se v jistých oblastech produktů už vyskytuje spíš v Itálii a v Brazílii :-)))))))))))))))))