Fórum

22.08.2007 10:12
#28662 detail odpovědět

Dlouho jsem tu nebyl, ale musím se s Váma podělit o úžasný zážitek. Byl jsem na akci (bigbít....tedy stylově Rock) kde jsem viděl snad nejzajímavější aparát co sem kdy na podiu potkal. Majitel byl zřejmě nějaký DJ, který se chtěl zůčastnit i FOH klání. Basy, 2x18", nad tím jěco jako středobas 2x15, nad tím kompakt 15+horna. Vše noname, takže netuším co v tom měl, ale na můj dotaz čím je to osazené mě ujistil, že značkovými reproduktory. Které značky už ale neříkal... Rask se zesilovači byl také úžasný - čtyři PSA nad sebou v 10U racku jsem viděl poprvé. Zvuk dole bul úchvatný. Dunělo to, činely řinčely, ale nějak sem marně hledal středy... kytary se ztrácely v té úžasné kouli čehosi, a virbl byl srozumitelný víc z podia než z PA.

Tři odposlechy American Audio vytvořily na podiu rovněž skvělou atmosféru. Hlasité to bylo, to je třeba uznat, ale srozumitelné už ne. Navíc PG58 nad tím chytaly vazbu jedna báseň. No prostě to chtělo slyšet.

Na takovém PA trochu ztrácí smysl potenciometr "MID" na mixu... ať se točí jak se točí, středy z toho ne a ne vykouknout :-)

Slíbil jsem těm klukům že jim udělám aspoň vlastní odposlechy, ať se nahoře trochu slyší. EM151 v trojůhelníkové bedně vyjde na pár šupů, a pohnou se o několik tříd výš.

Úchvatný zážitek byl, když z výše jmenovaného PA za mogutného dunění subů odpochodoval kompakt, spadl z těch cca dvou metrů a rozmlátil dvě židle pod sebou. Provozovatel tohoto aparátu je skutečně velmi odvážný člověk...