Fórum
Myslím, že jsem už nějaké ty tipy na 10" psal, ale asi by v tak neobvyklé ozvučnici stálo zato udělat nová měření. Že hraje poměrně malá (proti vlnové délce) basovka taky dozadu není nic divného a podle situace v okolí to může dělat i dojem, že dozadu hraje víc než dopředu. Pokud by ještě nějaké pazvuky vydávala skříň, tak to ten dojem zvýší. Předpokládám, že nešlo o buzení signálem o kmitočtu 3400Hz, ale jenom o nesprávné nastavení dělícího kmitočtu výhybky ? To nemuselo udělat reproduktoru nic, ale záleželo by nejen na výkonu, ale i na tom, co se hrálo, jaké mohlo být spektrální rozložení výkonu. U těch větších hodnot kondenzátorů bych ve výhybkách jednoznačně doporučoval skládat anebo alespoň vývody mechanicky odlehčit (zahnout do S, Z, U před zasunutím do desky, nastavit kusem ohebného kablíku, přichytit k zálivce chemoprenem nebo silikonem kvůli zamezení vibrací atd.) Já už jsem viděl ve výhybkách rozpadlé a odpadlé kdeco, klidně se překlepe i 1,5mm drát cívky, o kterém byste mysleli, že neměl možnost pohybu.