Fórum
..no tak to si mi velmi nepomohol aj tak samozrejme dakujem :-( ..ohladom X-max/X-var som mal nejake pdfko z americkej BC stranky, ale ak nieco mas, tak posli (pouzi prosim tuto adresu, lebo predtym mi tam skocila nejaka hovadina). Ohladom pouzitia tych 3"vc 10" som ani tak nesledoval zvysenie zatazitelnosti - islo mi skor o rozsirenie reprodukovatelneho pasma smerom dole! Cize pouzitim 10PS26/10G200 som chcel ziskat skor na X-max, ako na zatazitelnosti! Ostatne mam taky nazor ze aj pri tychto "menej citlivych" (95-96dB) by sa pri dvoch kusoch dal narobit dost dobry ramus :-))) ..a pouzitim hplka by som ziskal citlivost skor v stredovom pasme - na basoch by zrejme vzhladom na rozmery membran mohli hrat podobne hlasno (samozrejme ak by x-max boli blizke - v com pravdu poviem teraz nemam jasno).
Jedna sa totizto o drobny aparatik, ktory by mal zahrat co najviac BEZ subu! a zaroven by mal byt prevezitelny aj s dvoma gramcami/pultom/ampom/nejakym drobnym "procesingom"/kvantom platni/dvoma dospelymi ludmi v mojej zelenej fabii :-)))))) ..a zaroven by to malo byt pouzitelne ako super kvalitny odposluch..
Takze som uvazoval tak, ze v odposluchovej variante zrejme z SPL problem nebude a pri ozvucovacej verzii zrejme budu prve nestihat basy - a kedze obaja vieme ze tu je SPL limitovane skor X-maxom ako prikonom, tak chcem ten vacsi zdvih.
Myslis ze 10" reproduktor by mohol mat problem hrat niekam po 2200-2500Hz, kde prichadza do uvahy delenie DE25-tky??? Podla mna by to nemal byt problem - Mms sa pohybuje v stale velmi prijatelnych 30-40g a aj mierne vyssia hodnota pri "basovejsich" menicoch je zase kompenzovana vacsim BL. Smarovost nie je problemom vobec. (samozrejme ze vzhladom k zatazitelnosti by bol vhodnejsi 1,4"/2" drajver, ale ako pisem zatazitelnost ani tak nenahanam)
Cena 10hpl64 a 10ps26 je rozdielna o cca 400korun co nie je nic zasadne.
Napis prosim este raz, ako Ty osobne vidis porovnanie hplka a ps-ka v schopnosti hrat basove pasmo. Ako by si realne videl porovnanie ich X-maxov? ..vcelku by som veril udajom Xmax/Xvar udanym na zaklade narastu skreslenia, ale taka sprosta sediacka logika mi stale hovori, ze ked sa ta cievka zacne dostavat mimo mag tok, tak predsa ta kontrola membrany musi ist dokelu/skreslenie rastie.. etc etc.. :-(
Naozaj dakujem za Tvoj cas. ..samozrejme budem len rad ak sa k tomu vyjadria aj ostatni ucastnici tohto sedenia :-)