Fórum
Nevím, jednak v těch tabulkách parametrů jsou zjevné chyby (Le a L1 jsou úplně jiné indukčnosti v jiném náhradním schematu reproduktoru) a jednak jsem asi postupoval odlišně, závaží jsem přidával až při ladění, ne do základních T-S (kliknout na "driver" a dole se objeví políčko, jde to měnit podobně jako objem bedny a ladění, takže vliv je přímo vidět). Takhle ta tabulka stále obsahuje původní údaje o citlivosti, ale zvětšená hmotnost je samozřejmě vylučuje. Potom mi chybí grafy max SPL, ty jsou mnohem důležitější než grafy příkonu a taky ovšem skupinové zpoždění, to se vyplatí sledovat. Je skutečně absurdní, aby reproduktor s větším zdvihem vyšel jako neschopný zahrát na basech tolik, co reproduktor stejného průměru a se zdvihem malým, pokud už jeden z nich penalizuju uzavřenou ozvučnicí, tak by bylo dobře vzít v úvahu právě ten MNOHEM lepší průběh skupinového zpoždění a je otázka, jestli rozdíl v Qts obou reproduktorů by v basreflexu udělal něco podobného. Ještě k té kombinaci mých a firemních údajů v tabulce (nekontroloval jsem to, ale vypadá to tak). Vím, že jsem to uváděl jako možnost, jak obejít fakt, že já měřím obvykle nerozhýbané reproduktory, ale přece jenom rozdíl v Cms o víc jak 100% je alarmující a není jisté, že se vůbec někdy ten Fane na podobnou hodnotu dostane a tady mu to dává poněkud unfair výhodu. Závěsy sice někdy časem měknou, ale také tvrdnou a je otázka, které z vlivů převáží doma, kde bude chybět těžký profesionální provoz a třeba i kapalina do mlhy ve vzduchu.