Fórum

10.09.2003 22:21
#280 detail odpovědět

Vztah k uvedeným stránkám není tak přímočarý,firma s nimi společného nemá vůbec nic,až na to,že měření provádím na služebním zařízení ve služebních prostorech a některé měřené reproduktory se ke mně dostaly také jejím prostřednictvím.Celé stránky jsou dílem i majetkem Luboše,já mu jen dodávám výsledky měření s občasnými stručnými komentáři.Dávám si velký pozor,aby to někomu nepřipomínalo "další prodenc",takže třeba měření Haflerů nebo Voltů tam nemůžu dát,i kdyby tam jinak patřila.CSD není jednoduché jednoznačně interpretovat,setkal jsem se i s názorem,že je to celé jakýsi podfuk a metoda,jakou je vypočítáván nedává relevantní výsledky.Na začátku hřebene nemusí být vždycky překmit,naopak ostrý propad na kmitočtové charakteristice má velmi často za následek dlouhé doznívání,absorbovaná energie musí být zase vydána.T-S parametry jsou z definice měřeny a udávány pro velmi malé signály,uváděný program neznám,ale pozor na to,že není vždycky stejně uváděn Xmax,některé programy počítají s jeho mezivrcholovou hodnotou,někteří výrobci reproduktorů se drží původní definice,jiní ji modifikovali,opět další ji v podstatě ignorují.1,6mm u Gammy je hodnota udaná tím nejpoctivějším způsobem,takže situace není až tak zlá,basový reproduktor to ale není v žádném případě.Mechanický limit výchylky je skutečně pro výpočty nepoužitelný,je to okamžik,kdy něco praskne nebo narazí,nic víc.