Fórum
Ano, nejen u některých novějších, ale prakticky u všech reproduktorů nesouhlasí moje měření na nižších kmitočtech s továrními. Je to dané metodou a podmínkami, výrobci se obykle snaží docílit co nejlepších výsledků, mne naopak nejvíc zajímá rychlost, opakovatelnost, prostorová nenáročnost a nepotřebuji "naměřit hezčí čáru než konkurence". Pro kmitočty do cca 200Hz je výhodnější použít simulaci podle T-S parametrů, bude to vzhledem k možnosti ovlivnit parametry ozvučnice přesnější, než porovnávat jakákoli (nejen moje) dvě měření, vzniklá za odlišných podmínek. A stejné podmínky nemají snad žádní dva výrobci, takže by se jejich výsledky lišily mezi sebou, i kdyby všichni měřili jeden a tentýž kus reproduktoru. Moje měření jsou asi ta nejméně optimistická, některá jejich jsou evidentně optimistická příliš, doporučuji si pro několik modelů (vybrat takové, kde moje i tovární T-S jsou podobné) tu simulaci s nimi porovnat. EAW a Mackie patří už několik let do jednoho balíku s názvem Loud Technologies Inc. , kromě nich taky třeba Crate, Ampeg, Tapco... takže po krku si nejdou, nýbrž se o klientelu dělí a náklady na vývoj atd. sdílejí. Mezi M2600 a RMX2450 je tak velký cenový rozdíl, že se do něj schová výhybka jako nic. Na basy bych obecně doporučoval zesilovač co nejsilnější, ovšem rozpočet a reproduktory do toho taky mají co mluvit.