Fórum
to Dirty:Ahoj.To je otázka i pro Huberta.Pokud chceš stavět 1850Horn,tak jak ji navrhnul Mogale,tak do ní bych se to RCF obával použít,určitě by pracovala v takovém teplotním režimu,že by se její vlastnosti zhoršily.Tahle aplikace je navržena tak,že dokáže využít právě vlastnosti PD1850.Určitě bych zvětšil komoru, viz 186Horn- Mogale a zkoušel tlumit.Chtělo by to,ale i měřit.Přesto to nebude hrát nikdy jako s PD1850.Zkoušel jsem i 18LX400,hraje to trochu víc od spodu,ale je nižší SPL.Trochu se omlouvám za tu radu-neradu,ale jsou to jenom poslechové dojmy,navíc pokaždé v jiném prostředí.Snad budu někdy schopen pomocí exaktní měřící metody sdělit něco reálnějšího.:-) Ten materiál na stavbu - prototyp jsem udělal z dřevotřísky 18mm,je to opravdu jen na ten prototyp.Jinak jsem použil smrkovou překližku 18mm,je sice měkká s hrubým povrchem,ale potahoval jsem kobercem.Bedny mi dělá truhlář,který ji kupuje v nějakém velkoobchodě v Praze, cena byla tuším 1000Kč za desku 125*250cm. Já jsem těchto Horen postavil celkem 8ks (nikoliv jen pro sebe).Další už stavět nebudu,kvůli její váze.Lepší by bylo použít ty RCF do nějakého bandpassu.Mimochodem dva bandpassy mám na prodej,popis ,případně i foto ,ti můžu poslat do mejlu.:-)