Fórum

MAD
09.05.2007 11:02
#26069 detail odpovědět

4 Petr V: možná máš pravdu, protože cizí zvukaři, kteří sem jezdí s kapelama jsou profíci - a profíci mezi sebou většinou nemají problém se normálně domluvit (jak krásně napsal JKL:-)).
4 Vladoo: Je to všechno jen o dohodě, a já velice oceňuju, když mi třeba zavolá kluk, kterej dělá majáles v Lanškrouně, že viděl rider a to a to nemá, jestli je to v pohodě. Pak to klidně udělám i na Behringera, protože ten člověk je vstřícnej a nebudu ho zbytečně prudit. S ochotným profíkem se vždycky dohodneš. Jinak mými favority jsou B52 a Audix D6 nebo MD421. Uznej sám, že D112 díky své velké membráně hraje podstatně jinak.
S těmi digitálními pulty máš samozřejmě pravdu, zaplať bůh těch dobrých je jenom pár. DiGiCo třeba zrovna umím, moc se mi to líbí, je to hodně intuitivní. Moc neumím třeba Innovu, což mne mrzí, ale nebyla příležitost, půl hoďky někde na předváděčce to nevytrhne a za půl roku to stejně zapomeneš. K PM5D jsem zatím nečuchnul, stejně jako k VENUE od Digidesignu... Ale stejně mně digitály moc netěší, je to další stress navrch. Osobně bych považoval za nejlepší, kdyby všude bylo to samý, ani by to nemuselo bejt to nejlepší, ale nemusel bys přemejšlet nad zbytečnostma. Na počítačích taky máme skoro všichni stejný zajebaný Windows ...:-)
4 Laďa: dobrej (=soudnej a aktuální) rider by měl bej tod toho, aby ti ušetřil nepříjemná překvapení, nikoli od "pruzení předem". Posílat blbej rajdr je stejně neprofesionální jako neposílat žádnej. "Srážka s blbcem" je prostě v naší branži stejně nepříjemná, jako kdekoli jinde

A už se nebudu vykecávat, beztak tady zabírám zbytečně spoustu místa.