Fórum

MAD
08.05.2007 11:46
#26036 detail odpovědět

4 Petr V.: Já Berta znám - ten rider je postavený tak, aby to pokud možno musel dělat T SERVIS - to dá rozum. 4 všichni: Na druhou stranu nevidím nic špatného na tom, napsat si do požadavků, ne čem chci dělat a na čem ne - venku, v normálním světě, je to naprosto běžné, včetně toho, že si kapela napíše, že chce tři jídla normální a dvě vegetariánská a že na podiu bude mít každej člen připravenou PET flašku s vodou a ta voda bude Evian a ne jiná. Co má bejt? To je jen naše postbolševická zaprděnost a neochota vyhovět na straně jedné a
strašné technické vybavení některých klubů a některých "zvukařů" na straně druhé. Nebudu nikoho prudit kvůli tomu, že má na OVH SM81 a já mám v rideru C451, ale nechci tam mít Superlux. Zrovna tak nechci mít na kopáku D112, i když je to dobrej "riderovej" mikrofon, protože tvrdej mlaskavej zvuk do hardcore na ní neudělám. A nechci míchat na digitálním pultu, protože když s ním nedělám pořád, tak pořád hledám "kde" a "jak", místo abych poslouchal a kroutil. To, že si v rideru napíšu věci dobrý a v reálu jsem ochotnej slevit, to je moje ochrana proti tomu, abych nakonec nemíchal na Behringeru 8mono + 4stereo - a stejně se mi to občas stane. Z toho důvodu si taky vozím mikrofony a outboardy svoje. I kapely "zvenku" si často napíšou 40ch pult prostě proto, že sračky se v těchhle rozměrech už nedělaj. Nevím, co koho na technických požadavcích tak opruzuje, leda to, že odhalí ubohost jeho vlastního vybavení...