Fórum
Díky Petře V. Ano, to rozhodně souhlasím, dotažení fázové charakteristiky soustavy je hodně podstatná věc a možná jedna ze zásadních, protože ovlivňuje všechny ostatní. Z pokusů, nad kterými jsem ztrávil mraky času se mi ukázalo, že virtuální kompenzace pomocí zpoždění je naprosto odlišná od skutečné, tedy fyzické změny polohy měniče.Ta má, podle mě, mnohem kladnější výsledek. Nemam měřící zařízení a instalaci těch podřadných freeware považuji za zbytečnou. Věřím více uším. Pomáhám si jen generátory průběhů, ty jsou někdy k nezaplacení. Právě Tvoji cestu jsem chtěl následovat a nahradit jednu 15" osmipalcem na zvukovodu. Musel bych zase měnit ještě zvukovod pro výšky a tří pásmo má i své zápory. Další dělení je hodně znát. 2,5 pásmo se mi jeví zatím jako rozumný kompromis. Procesor je právě hodně slabý na výškách, to se s pasivní výhybkou nedá srovnat. U el. kytar jsou mnohem přirozenější a příjemnější vyšší harmonické, takže i na středech se mi zdá ten zvuk lepší. Je to samozřejmě jen můj subjektivní dojem, ale dost silný:-).