Fórum

02.05.2007 06:49
#25814 detail odpovědět

Petr V. Není to sice řešení z "vyšší úrovně monitoringu", ale z praxe určitě. Potřeboval jsem primárně snížit hluk na podiu, tak jsem přemluvil nejprve klávesistu k používání sluchátek. Sluchátkový zesilovač, kabel a špunty. Použil jsem Koss The plug. Tenkrát ještě nebyl takový výběr jako teď, ale stejně je používáme dodnes. Hned po prvním použití bylo jasné, že je to ono. Zpívající klávesista bez problémů slyší jak svůj zpěv, tak ostatní nástroje a mě ubyl jeden zdroj "hluku" (monitor) na podiu. Také bubeník si to pochvaloval, protože jsou vedle sebe a mnohdy byly boje o vysokou úroveň přeslechu z monitoru klávesisty k bubeníkovi. Po tomto úspěšném pokusu jsme společně s klávesistou začali tlačit i na bubeníka. Nechtěl o tom ani slyšet!! Trvalo téměř 2 roky než jsme ho přemluvili. Výsledkem je, že teď sám říká, že si už nedovede představit hrát bez sluchátek. Slyší vše co si nechá namíchat včetně svého zpěvu s kterým býval vždy problém. A tak mě ubyl další zdroj "hluku" na podiu. Je fakt, že se jednalo o stálé angažmá s kapelou a na nějakém festiku s 5ti kapelama by to bylo asi složitější. Pro mnohé však toto může být řešením . A je to opravdu za málo peněz hodně muziky!!